Hongaarse Zuurkool.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram varkensfricandeau
  • 1 kg gesneden zuurkool, afgespoeld en uitgeknepen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 volle eetlepel rode paprikapoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 Spaanse peper
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 @ 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine verpakking crème fraiche
  • zout
  • maizena

Bereidingswijze


Vlees in dobbelsteentjes snijden.

Olie verhitten in een grote pan en daarin de kleingesneden uitjes goudgeel bakken. Daarna de pan van het vuur nemen en de paprikapoeder in de pan strooien en goed doorroeren.

De pan weer terug op het vuur zetten en het vlees bij de uien doen en bestrooien met zout en peper.

Ook de Spaanse peper (heel laten) en de laurierblaadjes erbij doen.

Daarna water toevoegen tot de smurrie net onderwater staat en laten pruttelen.

Als het vlees half gaar is (na ongeveer 45 minuten) de afgespoelde en uitgeknepen zuurkool op het vleesmengsel leggen en daarop weer wat water schenken tot het precies onder water staat.

De 2 bouilllonblokjes oplossen in een beetje water en daar ook de eetlepel tomatenpuree in oplossen en ook dit inde pan schenken.

Als je van rijst houdt dan kun je er een kopje rijst overheen strooien en mee laten koken, maar dat is niet noodzakelijk.

Als het vlees helemaal gaar is, na totaal ongeveer 1½ uur pruttelen, het zuurkoolmengsel iets binden met de maizena en onder voorzichtig roeren nog enkele minuten laten pruttelen.

Serveren: gekookte aardappelen op een bord scheppen en daarop een schep van het zuurkioolmengsel en daar bovenop nog een schep crème fraiche.

Eet smakelijk (jo etvagyat)