Hongaarse Lecso.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 middelgrote uien
  • 50 gram gerookte spek
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode paprikapoeder
  • 1 kilo witte Hongaarse paprika's
  • Anderhalve theelepel zout
  • 500 gram kleine tomaten (geen vleestomaten)
  • beetje komeinzaad

Bereidingswijze


Neem een grote braadpan. waarin de Lecso gelijkmatig gaar en onaangeroerd gebakken kan worden.

Snijd de ui en de paprika in ringen en de tomaten in partjes. De olie in de pan doen, verhitten en het spek hierin aanbraden.

De uien toevoegen en fruiten tot ze lichtbruin zijn.

De pan van het vuur nemen en de inhoud al roerend met paprika bestrooien.

De witte paprikaringen en het zout toevoegen.

De deksel op de pan doen en het geheel 10 minuten zachtjes laten koken tot de paprika's uiteen vallen.

Dan de tomaten onder voorzichtig roeren toevoegen.

Zonder deksel het geheel zolang laten koken tot het water verdampt is.

Let op dat de Lecso zacht moet zijn, maar mag niet zo lang koken dat er een soepachtige massa ontstaat.

Eet smakelijk (jo etvagyat)