Hongaarse Goulash, pörkölt.

Benodigdheden voor ca. 4 personen.

      • 700 gr. rundvlees
      • 2 middelgtote uien
      • 1 eetlepel paprika poeder
      • 1 theelepel zout
      • 50 gram gesneden witte paprika
      • 1 kleine ongepelde tomaat in blokjes gesneden
      • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

      Hongaarse Pörkölt

      Bereidingswijze


      In een pan wat olie verhitten en hierin de fijn gesneden uien goudgeel bakken.

      Daarna de ringetjes gesneden witte paprika en de tomatenblokjes toevoegen.

      Dit geheel een poosje laten pruttelen totdat hat water verdampt is.

      De pan van het vuur nemen en de paprikapoeder er doorheen roeren.

      Het gesneden rundvlees op het mengsel leggen en dit kruiden met peper en zout en daarna even blijven roeren.

      Water toevoegen totdat het vlees onder water staat en dan 1 tot 1½ uur laten pruttelen. Als het vlees gaar is dan is de Pörkölt klaar.

      Het smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en komkommersalade.

      Eet smakelijk (jo etvagyat)