Hungarian Goulash Soup.

The Hungarians call this dish "Gulyás".

Ingredients for 3 liters of soup:

  • tablespoons oil100 grams of skinless tomatoes
  • 200 grams of white pepper
  • 600 gr beef goulash
  • 200 grams of onion
  • 500 grams of potato
  • 1 clove garliclittle komeinzaadpeppercorns
  • 1 heaping tablespoon chili powder
  • 2 liters of water
  • vegetable broth tablets
  • teaspoon cumin (komeinezaad)
  • 1 tablespoon cornstarch
  • medium carrots
  • celery leaves

Preparation


Neem een gote pan van ca. 3 liter.

Snijd de knoflook fijn en de uien in kleine snippers, de witte paprika's en de aardappel in kleine blokjes. Snij het vlees in dobbelsteentjes en de winterpeen in ringen.

Ontvel de tomaten en snijd ze klein.

Doe 3 eetlepels olie in de pan. De gesneden uien, witte paprika en de tomaten licht fruiten tot de uien lichtbruin zijn.

Zet nu het vuur laag en voeg de rode paprikapoeder en de dobbelsteentjes vlees toe.

Kook het geheel al roerend tot het water vrijwel geheel verdampt is. Voeg knoflook, peper, zout en het komeinzaad toe en fruit die even mee.

Nu zoveel water toevoegen dat het vlees bedekt word en zachtjes laten koken. Als het vlees vrijwel gaar is dan de winterpeen en het selderijblad en een kopje water toevoegen. Laat vervolgens 15 minuten koken. Dan ca. een liter water, de aardappelblokjes, de groentebouillon en de maizena toevoegen. Vuur weer hoger zetten en koken tot de aardappels gaar zijn. Eet smakelijk (jo etvagyat)