Hongaarse Gevulde kip..

De Hongaren noemen dit gerecht Töltött Csirke.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 kleine of 1 grote kip, tesamen ca. 1.3 kg.
  • 2 oude harde witte bollen
  • 200 ml melk
  • 100 gram spekreepjes
  • 100 ml maisolie
  • 3 middelgrote uien
  • 200 gram kippelevertjes
  • 250 gram champions
  • zout, fijngemalen peper en 1 klein bosje peterselie
  • 3 eieren, 50 gram boter en 2 eetlepels marjolijn.

Bereidingswijze


De kip goed afspoelen, van buiten en van binnen afdrogen.

Met een vinger het vel van het vlees losmaken, eerst bij de borst en dan bij de poten.

De witte bollen in de melk laten weken tot ze zacht zijn en goed uitknijpen.

Het spek samen met de fijngesneden uien uitbakken.

De goed afgespoelde en vervolgens afgedroogde en kleingesneden kippelevertjes, samen met de kleingehakte champion toevoegen.

Dit 3 tot 5 minuten laten suderen. Als laatste de fijn gesneden peterselie, de peper en het zout toevoegen.

Dit mengesl met de goed uitgeknepen bollen en met de eieren mengen.

Hiermede wordt de kip gelijkmatig gevuld tussen het losgemaakte vel en het vlees.

De kip aan de buitenkant met de marjolijn en het zout bestrooien en op een braadslede leggen.

De vorm van de kip een beetje corrigeren. (niet met zijn poten wijd)

Braadtijd voor een elektrische oven 50 minuten op 200 graden C of in een hetelucht gedurende 50 minuten op 180 graden C.

Dan de kip uit de oven halen en na ca. 10 minuten in porties verdelen en opdienen.

Eet smakelijk (jo etvagyat)