Hongaarse Zuurkoolsoep

Benodigdheden voor ca. 4 personen.

    • 300 gram zuurkool
    • 200 gram gerookte harde worst ( b.v. Coriso)
    • 100 gram spekreepjes
    • 1 kleine verpakking crème fraiche
    • 1 laurierblaadje
    • 1 eetlepel rode paprikapoeder
    • 2 bouillonblokjes
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 kleingesneden ui
    • 1 teentje knoflook
    • ½ citroenschil
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 4 eetlepels zonnebloemolie

    Bereidingswijze


    Een eetlepel olie in de pan doen en het spek hierin uitbakken, dan de uitjes toevoeg en een paar minuten mee laten bakken.

    De pan van het vuur nemen.

    De paprikapoeder toevoegen en erdoor roeren, dan een ½ dl water toevoegen.

    De pan weer op het vuur zetten, de zuurkool toevoegen en onder voortdurend roeren laten pruttelen.

    Dan 1 liter water toevoegen en de bouillonblokjes, peper, geperste knoflook, laurierblad en de geraspte citroenschil toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten koken.

    Na 10 van de 20 minuten kooktijd, de stukjes gesneden worst toevoegen.

    Dan de ½dl water mengen met de crème fraiche en de bloem, dit toevoegen en even laten meekoken.